Despre vointa si auto-control

Written by Simion ILIE. Posted in Externe

O prelegere foarte interesantă a unui cercetător, Roy BAUMEISTER, despre auto-control și voință. Una din concluziile interesante ale studiilor este aceea că auto-controlul este o resursă limitată. Cu alte cuvinte, cu cât irosești această resursă în tot soilul de alegeri triviale (cu ce mă îmbrac?, ce parfum să folosesc azi? etc) cu atât vei avea mai puține resurse atunci când realmente trebuie să faci alegeri importante. 

TED education

Written by Simion ILIE. Posted in Externe

Un filmulet despre educație și nu doar despre educație, ci despre învățare. Colajul cuprinde intervenții fantastice ale unor personalități precum : Rita Pierson, Bill Gates, Sir Ken Robinson etc. 

Despre firma de exercitiu

Written by Simion ILIE. Posted in Externe

Un clip de prezentare al conceptului de firmă de exercițiu. Un loc în care elevii pot exersa procesele existente într-o firmă reală. Pot greși, fără ca acest lucru să implice falimente sau șomaj ...

Despre OKRs

Written by Simion ILIE. Posted in Externe

John Doerr a prezentant conceptul de OKRs (Objectives and Key Results) leadershipului Google în 1999, la un an de la înființare, iar practica este în uz încă de atunci. 

Sursa: Google Venture

Despre telekinezie

Written by Simion ILIE. Posted in Externe

O idee ingenioasă de  promovare a unui remake la un film de groază... te duci ca tot omul la o cafenea si ce să vezi ?...

Evenimente

Organizez evenimente și particip la evenimente. Când vreau să promovez un proiect, nu mă feresc de media. Uneori am și imagini sau înregistrări de la prestațiile mele publice :)

Detalii...

Contact

Dacă ai o sugestie, o propunere sau o întrebare, nu ezita să mă contactezi  prin intermediul formularului dedicat !

Contact