IDEE pentru o societate bazata pe cunoastere

Written by Simion ILIE. Posted in Proiecte incheiate

IDEE pentru o societate bazată pe cunoaștere A fost un proiect prin care peste 700 de elevi de liceu au beneficiat de experiențe de învățare inedite ca urmare a implementării unei metode de învățare interactive și anume „metoda firmei de exercițiu”.

Un proiect este extrem de intens, având o durată de doar 10 luni, cu implementare în două regiuni de dezvoltare - București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia -  respectiv municipiul București și județele Ilfov, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Mehedinți.

Pe parcursul implementării, s-au înființat nu mai puțin de   70 de firme de exercițiu, ce simulează activitățile a două tipuri de firme reale : Editura și Agenție de turism.

Continue Reading

PICAS te angajeaza in constructii

Written by Simion ILIE. Posted in Proiecte incheiate

picas te angajeaza in constructii Acest proiect strategic pe care l-am scris și castigat a făcut parte din ultimul lot de proiecte finanțate din bugetul exercitiului financiar 2007-2013. Proiectul a fost extrem de intens, având o durată de doar 18 luni, și a constituit o continuare fericită a unui proiect anterior.

Practic, prin noul proiect s-a asigurat exploatarea resurselor materiale, umane și de know-how acumulate în proiectul anterior, pentru a oferi servicii gratuite de calitate pentru alte persoane ce au cea mai mare nevoie de oportunitati.

Rezultatele au fost excelente, ne-am atins și chiar am depășit obiectivele asumate inițial. Peste 900 de persoane din sector au beneficat de formare profesională de înaltă calitate (în general cursuri de lungă durată), iar dintre aceștia, peste 25% s-au și angajat cu forme legale cu ajutorul nostru.

Continue Reading

PROFIN

Written by Simion ILIE. Posted in Proiecte incheiate

2012 01 09 sigla PROFIN final C Acest proiect de grant pe care l-am scris pentru Academia de Studii Economice din Bucuresti a avut ca grup tinta studentii finantisti, viitori PROfesionisti ai FINantelor ce doreau sa paseasca cu dreptul la primul lor job, incercand sa acumuleze inca din facultate cat mai multe cunostinte practice de la profesionisti consacrati din domeniu.

Ideea de proiect a apartinut colegului meu, Mihai VLAD, care a prezentat-o chiar la un concurs organizat de BRD Groupe Société Générale. O echipa coordonata de mine a reusit sa adapteze aceasta idee pentru a aplica in cadrul unei CPP lansate de POSDRU.

Proiectul "Metode inovative pentru profesionalizarea viitorilor specialiști în domeniul financiar-bancar - PROFIN" si-a propus printre altele sa creeze prima Intreprindere Simulata cu profil financiar-bancar din Romania.

Continue Reading

PICAS

Written by Simion ILIE. Posted in Proiecte incheiate

sigla-picas-transparent-png-SLOGAN Acest proiect strategic pe care l-am scris, l-am castigat, conducand mai apoi echipa de implementare in calitate de manager de proiect a fost cea mai mare realizare profesionala de pana acum.

Titlul ce a dat acronimul PICAS vine de la Puncte de Informare, Consiliere şi Asistenţă Specializata pentru şomerii şi persoanele în căutarea unui loc de munca din sectorul de construcții.

Ideea de proiect s-a conturat in momentul in care am realizat ca sectorul de constructii are o specificitate unica: este singurul sector economic in care unitatile de productie (santierele) sunt mobile, iar produsele imobile.

Proiectul PICAS a creat solutii integrate de informare, consiliere, formare, certificare, mediere  pentru resursele umane din sectorul de constructii.

Continue Reading

CALE

Written by Simion ILIE. Posted in Proiecte incheiate

Calitate in educatieCALE - Calitate in educatie este unul din primele proiecte strategice POSDRU implementate in Romania. In cadrul acestui proiect am ocupat postul de responsabil relatii publice aproximativ 1 an, pana in momentul in care am trecut pe functia de manager de proiect in PICAS, proiect pe care l-am scris si depus in 2009, dar a carui implementare a demarat in septembrie 2010.

Continue Reading

More Articles...

Evenimente

Organizez evenimente și particip la evenimente. Când vreau să promovez un proiect, nu mă feresc de media. Uneori am și imagini sau înregistrări de la prestațiile mele publice :)

Detalii...

Contact

Dacă ai o sugestie, o propunere sau o întrebare, nu ezita să mă contactezi  prin intermediul formularului dedicat !

Contact