Conferinta incheiere proiect IDEE

Written by Simion ILIE. Posted in Organizate de mine

Simion ILIE la Conferinta IDEE

 

Pe 21 noiembrie 2015, am organizat împreună cu echipa Training.EXE conferința de încheiere a proiectului „IDEE pentru o societate bazată pe cunoaștere”. Evenimentul a avut loc în BUCURESTI, bucurându-se de prezența a peste 100 de cadre didactice, inspectori, elevi și alți parteneri relevanți.

Deși extrem de provocator (în doar 10 luni am creat în cadrul proiectului 70 de firme de exercițiu în 10 județe din țară, implicând peste 700 de elevi de liceu și peste 200 de profesori), proiectul și-a atins cele mai întrăznețe obiective, creând oaze de bună practică în ceea ce privește stimularea spiritului antreprenorial al elevilor, dar și pregătirea lor pentru un prim loc de muncă relevant.

Continue Reading

Targ de joburi PICAS

Written by Simion ILIE. Posted in Organizate de mine

TARG DE JOBURI PICAS

 

Pe 5 IUNIE 2015, am participat la IASI Targul de locuri de munca PICAS, dedicat exclusiv sectorului de constructii, organizat în cadrul proiectului „PICAS te angajează în construcții”. Evenimentul a avut loc ca urmare a solicitărilor venite din partea companiilor de profil din municipiul Iași care au pus la bătaie peste 900 de locuri de muncă vacante.

Sub presiunea dead-line-ului „decembrie 2015”, dată până la care mai pot fi decontate facturi din exercițiul financiar 2007-2013, multe firme încearcă să scurteze termenele de execuție prin suplimentarea numărului de lucrători.

Evenimentul s-a bucurat de o prezență importantă în mass-media, atât înainte, cât și la evenimentul propriu-zis. Mai jos regăsiți intervenția mea la știrile difuzate de DIGI24 în preziua Târgului.

Continue Reading

Conferinta lansare proiect IDEE

Written by Simion ILIE. Posted in Organizate de mine

Conferinta Lansare proiect IDEE

Pe 15 martie 2015, am participat la organizarea Conferinței de lansare a proiectului „IDEE pentru o societate bazată pe cunoaștere”. Evenimentul a avut loc în BUCURESTI, bucurându-se de prezența numeroasă a peste 100 de cadre didactice, inspectori, elevi și alți parteneri relevanți.

Deși a fost duminică, am reușit să mobilizăm presa, fapt ce ne-a oferit o satisfacție maximă, deoarece, în general, prezența lor la evenimente de acest tip este destul de redusă.

O televiziune importantă de știri a fost prezentă la eveniment și a făcut un material prezentat în cadrul jurnalului pe care îl veți regăsi mai jos...

Continue Reading

Workshop.EXE | 14 martie 2014

Written by Simion ILIE. Posted in Organizate de mine

Workshop.EXE|Autorizarea furnizorului de formare Procesul de autorizare ca furnizor de formare se poate dovedi uneori anevoios și plin de capcane. Atunci când acest demers este parte a  unui proiect, iar activitatea este într-o relație de tip FS (Finish to Start) cu alte activități cheie precum organizarea propriu-zisă a cursurilor de formare, orice întârziere poate genera efecte negative în cascadă, iar dacă calendarul de implementare este foarte strâns, atunci consecințele pot fi chiar catastrofale.

Continue Reading

Workshop.EXE | Instructiunea 87

Written by Simion ILIE. Posted in Organizate de mine

Inscrie-te la Workshop ! Instrucțiunea AMPOSDRU nr. 87 /2013 ce reglementează procedura de depunere a Cererilor de Rambursare chiar și pentru noile contracte, este o provocare chiar și pentru cei mai experimentați experți. Toată lumea trage speranță că va fi retrasă/modificată/ajustată.

Dar până la auzul unor astfel de vești, trebuie să înțelegem rapid ce presupune această instrucțiune scoasă din „puțul gândirii” unor funcționari care lucrează de zor la „accelerarea absorbției”.

Continue Reading

Workshop.EXE | Noul contract POSDRU

Written by Simion ILIE. Posted in Organizate de mine

Inscrie-te la Workshop !Noul model de contract de finanțare, aplicabil beneficiarilor care au câștigat ultimele proiecte POSDRU co-finanțate din exercițiul financiar 2007-2013 și care le vor  implementa începând cu 2014,  conține prevederi inedite asupra cărora merită să ne aplecăm.

Continue Reading

Cluster cloud

Written by Simion ILIE. Posted in La care am fost

conferinta afaceri roSă vă spun câteva cuvinte despre o conferinta maraton la care a meritat însă fiecare minut petrecut. Multe idei, informații, contacte într-un timp foarte scurt, într-un mediu internațional... un eveniment reușit.

Mai întâi să remarc omniprezența sufixului sau prefixului „cloud”. Ați remarcat că nu prea ești de bon ton dacă nu adaugi cuvântul cloud undeva în tema, titlul evenimentului, produsului sau serviciului ? Am mai vorbit aici despre această temă, așa că nu mă voi opri foarte mult, însă vă sugerez să fiți cu ochii pe cloud... ca să parafrazez un îndemn deja celebru care ne invită să privim cerul.

Deși Conferința s-a intitulat Cluster Cloud - „Innovative Clusters, Key Drivers of Economic Smart Specialisation”, impresia mea a fost că tema principală a fost tratată mai degrabă tangențial... nu că ar fi fost rău... doar o constatare.

S-a vorbit foarte mult de competitivitate, inovare, cercetare dezvoltare, smart specialisation, proiecte, afaceri...

Continue Reading

Evenimente

Organizez evenimente și particip la evenimente. Când vreau să promovez un proiect, nu mă feresc de media. Uneori am și imagini sau înregistrări de la prestațiile mele publice :)

Detalii...

Contact

Dacă ai o sugestie, o propunere sau o întrebare, nu ezita să mă contactezi  prin intermediul formularului dedicat !

Contact